«Μα είναι δυνατόν οι αδελφοί Wachowski να τα σκέφτηκαν όλα αυτά;». Εδώ ακριβώς βρίσκεται το θαυμαστό του πράγματος: ότι όχι μόνο τα «σκέφτηκαν», αλλά ότι κατάφεραν επιπλέον να ενσωματώσουν τη σκέψη τους σε μία έξοχη περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, θεμελιώνοντας, πάνω σε μεταμοντέρνο έδαφος αυτήν τη φορά, κυρίαρχες νεωτερικές αφηγήσεις: το Μεσσιανισμό, τον Έρωτα, την Ελπίδα, το Θέαμα, τη Μηχανή.
Το παρόν βιβλίο επιχειρεί να αναδείξει με συστηματικό τρόπο αυτές τις αφηγήσεις. Παράλληλα, ευελπιστεί να προσφέρει στον αναγνώστη μια οπτική ευαισθητοποίησης, η οποία θα του επιτρέψει να παρακολουθήσει την τριλογία The Matrix για δεύτερη φορά, να εγκύψει με περισσότερη αναστοχαστική διάθεση στους ανεξάντλητους συμβολισμούς της – μα πάνω απ’ όλα, να διαισθανθεί τη διαρκή πολιτική της επικαιρότητα και την ανυπέρβλητη θεωρητική της σημασία.
Ο Δημήτρης Ουλής γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Οκτωβρίου 1971. Σπούδασε Θεολογία, στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ., Φιλοσοφία στο τμήμα Φ.Π.Ψ. της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή. Σπούδασε επίσης ακορντεόν, πιάνο και ανώτερα θεωρητικά της Μουσικής στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Διδάσκει ακορντεόν, Ιστορία και Μορφολογία Μουσικής στο Ωδείο Ριζοπούλου, και είναι επισκέπτης καθηγητής Κοινωνιολογίας της Θρησκείας στο Ελληνικό Βιβλικό Κολλέγιο. Είναι επίσης τακτικός συντάκτης της εφημερίδας Ο Δρόμος της Αριστεράς και επιστημονικός υπεύθυνος της σειράς Theory Playtime, των εκδόσεων Α/συνεχεια, όπου έχει κυκλοφορήσει και το βιβλίου του «Αλεξίσφαιρες Ιδέες σε περίοδο Κρίσης: Μια ανάγνωση της ταινίας V for Vendetta” (2014).