εκδόσεις
A/συνεχεια

Ανάμεσα σε δυο αιώνες. Οι εκδόσεις Α/συνέχεια δημιουργήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ‘80 και έχουν παρουσία στις δύο πρώτες δεκαετίες του 21ου αιώνα. Ο χώρος που κινούνται είναι το πολιτικό βιβλίο με έμφαση σε όσα συνταρακτικά και ενδιαφέροντα έχουν συμβεί όλα αυτά τα χρόνια: Διαδικασίες αναδιάρθρωσης του καπιταλιστικού συστήματος, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, κινήματα και αντιστάσεις, αξιολόγηση ιστορικών διεθνών και ελλαδικών εμπειριών με στόχο τη χειραφέτηση, κριτική πολιτιστικών προτύπων, προβολή και αναζήτηση στοιχείων για έναν διαφορετικό πολιτισμό.

Σήμερα, μέσα από μια αναδιοργάνωση ολόκληρου του εκδοτικού μας εγχειρήματος, θα συνεχίσουμε να παίρνουμε μέρος στις «μεγάλες συζητήσεις της εποχής», αυτές που προέκυψαν με την αλλαγή του κόσμου κι αυτές που θα συνοδεύουν κάθε απόπειρα «να ζήσουμε καλύτερα».

Εποχή που όπως και όλες οι προηγούμενες θα πρέπει να εφεύρει τις δικές της, νέες ματιές για τον κόσμο. Εποχή ιδρυτική ως προς τις αντικειμενικές και υποκειμενικές της διαστάσεις. Αλλά και εποχή σημαντικών κινημάτων, «κοινωνιών σε κίνηση», σκιρτημάτων μπερδεμένων και αντιφατικών. Βρισκόμαστε μπροστά σε σύγχρονα ζητήματα χειραφέτησης μέσα σε ένα περιβάλλον καταστροφισμού, πολύπλευρης κρίσης και φθοράς της ηγεμονίας των κυρίαρχων τάξεων.

Σε συνέχεια της ιστορικής εμπειρίας των απελευθερωτικών προσπαθειών, θα αναμετρηθούμε με τις αναγκαίες ασυνέχειες που επιβάλλει η πορεία μιας μετάβασης σε μια άλλη, καλύτερη κοινωνία. Μέσα από δρόμους που δεν υπάρχουν μα πρέπει να ανοιχτούν.

Ακόμα κι αν ήταν αλήθεια ότι «δε διαβάζει πια ο κόσμος βιβλία», εμείς λέμε «κλέψτε χρόνο και διαβάστε!». Κι έτσι, κάπου ανάμεσα στις σελίδες και τη σκέψη, τη γνώση και τις ιδέες, τη συνεύρεση και τον διάλογο, με την πολιτική διαρκώς στο φόντο να παίρνει και να δίνει ανάσες, ετοιμάζουμε τους καινούριους μας τίτλους…