Αρμενία – Κύπρος – Παλαιστίνη: Καμία κατοχή δεν είναι ανίκητη | Πέμπτη 21/12 – Παρουσίαση του ημερολογίου 2024 στη Θεσσαλονίκη

Με αφορμή την κυκλοφορία του ημερολογίου 2024, με θέμα: Κύπρος – Ελευθερία!, οι εκδόσεις Α/συνέχεια και ο δρόμος σας προσκαλούν στην εκδήλωση/βιβλιοπαρουσίαση:

Κύπρος-Αρμενία-Παλαιστίνη: Καμία κατοχή δεν είναι ανίκητη

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 | 18:30 | Στο δρόμο (Σαρανταπόρου 35 – Θεσσαλονίκη)

Θα μιλήσουν οι:
Ντιγκράν Μπλετζιάν (εκπρόσωπος της Αρμένικης Εθνικής Επιτροπής)
Τζέριες Μπούλος (Παλαιστίνιος αγωνιστής)

και οι επιμελητές της έκδοσης:
Γιώργος Τάττης (κοινωνικός ανθρωπολόγος & δημοσιογράφος από την Κύπρο)
Δημήτρης Γκάζης (Δρόμος της Αριστεράς)

* Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με ρεμπέτικα και παλιά λαϊκά με τους Ζιαφέτ (ώρα έναρξης 21:00)
___________________________
Ημερολόγιο 2024 : Κύπρος – Ελευθερία!

Κάθε χρόνο το ημερολόγιο των εκδόσεων Α/συνέχεια, μας συνοδεύει με τα εβδομαδιαία κείμενα του που διαβάζονται σαν βιβλίο. Η φετινή έκδοση έχει σαν θέμα την Κύπρο, με αφορμή τα 50 χρόνια από τον Αττίλα. Μέσα από φωτογραφίες και σύντομα κείμενα, στιγμιότυπα από την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού, με αναφορές στους ποιητές και τους ζωγράφους, τους ήρωες της ελευθερίας και τα τοπόσημα του αγώνα, γνωρίζουμε την ταυτότητα της Κύπρου, την ιδιαίτερη διαδρομή της στους αιώνες και το κόκκινο νήμα που την συνδέει με τον ελληνισμό ανά τους αιώνες.

50 χρόνια από τον Αττίλα και η Κύπρος συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με την συνεχιζόμενη κατοχή και εποικισμό από την Τουρκία. Οι ελίτ επιμένουν πως η Κύπρος “Κείται μακράν”. Όλα όμως δείχνουν πως η μοίρα του ελληνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο είναι δεμένη, από τη γεωγραφία, την ιστορία, αλλά και τις κοινές προκλήσεις που ως μικρές και ενδιάμεσες χώρες αντιμετωπίζουμε στον ταραγμένο γεωπολιτικά κόσμο μας.

50 χρόνια μετά, επιμένουμε πως η μνήμη, η αντίσταση και η συναδέλφωση των λαών σε Ελλάδα και Κύπρο είναι μονόδρομος. Και τα κείμενα του ημερολογίου αυτού, μια εβδομαδιαία υπόμνηση, ένα μικρό λιθαράκι προς αυτή την κατεύθυνση.

Το ημερολόγιο κυκλοφορεί από τις 15/12 στα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία, στα κεντρικά σημεία διάθεσης των εκδόσεων, ενώ είναι διαθέσιμο για ηλεκτρονικές παραγγελίες και μέσα από την ιστοσελίδα των εκδόσεων Α/συνέχεια.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.