Δελτίο τύπου: Κυκλοφορεί το ημερολόγιο 2024: Κύπρος – Ελευθερία! των εκδόσεων Α/συνεχεια

Ημερολόγιο 2024 : Κύπρος – Ελευθερία!

Κάθε χρόνο το ημερολόγιο των εκδόσεων Α/συνέχεια, μας συνοδεύει με τα εβδομαδιαία κείμενα του που διαβάζονται σαν βιβλίο. Η φετινή έκδοση έχει σαν θέμα την Κύπρο, με αφορμή τα 50 χρόνια από τον Αττίλα. Μέσα από φωτογραφίες και σύντομα κείμενα, στιγμιότυπα από την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού, με αναφορές στους ποιητές και τους ζωγράφους, τους ήρωες της ελευθερίας και τα τοπόσημα του αγώνα, γνωρίζουμε την ταυτότητα της Κύπρου, την ιδιαίτερη διαδρομή της στους αιώνες και το κόκκινο νήμα που την συνδέει με τον ελληνισμό ανά τους αιώνες.

50 χρόνια από τον Αττίλα και η Κύπρος συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με την συνεχιζόμενη κατοχή και εποικισμό από την Τουρκία. Οι ελίτ επιμένουν πως η Κύπρος “Κείται μακράν”. Όλα όμως δείχνουν πως η μοίρα του ελληνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο είναι δεμένη, από τη γεωγραφία, την ιστορία, αλλά και τις κοινές προκλήσεις που ως μικρές και ενδιάμεσες χώρες αντιμετωπίζουμε στον ταραγμένο γεωπολιτικά κόσμο μας.

50 χρόνια μετά, επιμένουμε πως η μνήμη, η αντίσταση και η συναδέλφωση των λαών σε Ελλάδα και Κύπρο είναι μονόδρομος. Και τα κείμενα του ημερολογίου αυτού, μια εβδομαδιαία υπόμνηση, ένα μικρό λιθαράκι προς αυτή την κατεύθυνση.

Το ημερολόγιο κυκλοφορεί από τις 15/12 στα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία, στα κεντρικό σημεία διάθεσης των εκδόσεων, ενώ είναι διαθέσιμο για ηλεκτρονικές παραγγελίες και μέσα από την ιστοσελίδα των εκδόσεων Α/συνέχεια: www.asynechia.gr.

Επιμέλεια: Δημήτρης Γκάζης, Γιώργος Τάττης
Επιμέλεια εξωφύλλου: Τασος Γκούβας
Σχεδιασμός και σελιδοποίηση: Όλγα Μπούα

Σελίδες: 130
Σχήμα: 14x21cm

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.