Η Λέιλα Χάλεντ υπογράφει την αυτοβιογραφία της Ο λαός μου θα ζήσει Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Α/συνεχεια

Με αφορμή την παρουσία της γυναίκας συμβόλου της Παλαιστινιακής αντίστασης Λέιλα Χάλεντ στο 9ο φεστιβάλ Resistance (Παρασκευή 24– Κυριακή 25 Ιουνίου), οι εκδόσεις Α/συνεχεια κυκλοφορούν στα ελληνικά, 43 χρόνια μετά την πρώτη έκδοση της, την αυτοβιογραφία της θρυλικής αεροπειρατίνας. Ένα ανάγνωσμα που μιλάει όχι μόνο για τη Χάλεντ αλλά για έναν ολόκληρο λαό που συνεχίζει, όπως και η ίδια, να αντιστέκεται περήφανα και με κάθε μέσο.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου και την προσωπική της ιστορία, ξεδιπλώνεται η ιστορία του πολύπαθου Παλαιστινιακού λαού από την Νάκμπα (καταστροφή του από τους Ισραηλινούς), το 1948, τα γεωπολιτικά παιχνίδια Δυτικών και Ισραηλινών, μέχρι την υποκρισία των «φίλων» αραβικών χωρών προς τους Παλαιστίνους πρόσφυγες και την ανάδυση της γενιάς της Χάλεντ, που έδωσε ζωή στο Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) και διεκδίκησε μαχητικά και (συνεχίζει) με κάθε μέσο την απελευθέρωση και ανεξαρτησία της Παλαιστίνης. Όπως επίσης και τον αγώνα για έναν πιο ανθρώπινο κόσμο, στόχο που βρίσκεται πάντα στο κέντρο του αγώνα της δασκάλας Λέιλα.

Η έκδοση περιλαμβάνει επίσης φωτογραφικό υλικό της εποχής και μία πρόσφατη συνέντευξη της Λέιλα Χάλεντ, υπεύθυνης σήμερα του Τμήματος Προσφύγων και του Δικαιώματος στην Επιστροφή του PFLP, του οποίου είναι και μέλος του Πολιτικού Γραφείου. Η Λέιλα Χάλεντ διατελεί επίσης μέλος του Παλαιστινιακού Εθνικού Συμβουλίου.

Η Λέιλα Χάλεντ θα μιλήσει στην κεντρική εκδήλωση του 9ου φεστιβάλ Resistance (www.resistancefestival.gr), “Ελεύθεροι λαοί σε ελεύθερες χώρες”, την Παρασκευή 24/06, ώρα 8 μμ, και θα υπογράφει βιβλία της το Σάββατο 25/06 και την Κυριακή 26/06, μεταξύ 8.30 μμ – 9.30 μμ στο χώρο του φεστιβάλ (Γεωπονική Σχολή – Ιερά Οδός).

Την εισαγωγή στην ελληνική έκδοση έχει γράψει εκ μέρους του PFLP ο Χαλίλ Μαγκντεσί, ενώ η μετάφραση έχει γίνει από το blog ενημέρωσης για τον Παλαιστινιακό αγώνα www.r-freepalestine.blogspot.gr

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.