ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΩΣΙΜΟ – Παρουσίαση Σκίτσα 2010 – 2015, του Γιάννη Αντωνόπουλου

Η νεοελληνική τραγωδία σε ένα γελοιογραφικό χρονικό.

 

Με αφορμή την επέτειο των 6 χρόνων από το διάγγελμα του Καστελόριζου και την απαρχή εφαρμογής “εθνοσωτήριων” μνημονίων, οι εκδόσεις Α/συνεχεια παρουσιάζουν το γελοιογραφικό χρονικό του Γιάννη Αντωνόπουλου με τον τίτλο ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΩΣΙΜΟ. Το άλμπουμ αποτελεί την πρώτη παρουσίαση πολιτικών σκίτσων του νεαρού και ανερχόμενου σκιτσογράφου, γνωστού και ως John Antόno, την οποία προλογίζει ο αγαπητός σε όλους μας Soloup.

Ο Γιάννης Αντωνόπουλος γεννήθηκε στο Μαρούσι το 1985. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και απόφοιτος της σχολής Ορνεράκη, ενώ ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές με θέμα τις ελληνικές γελοιογραφίες του Ψυχρού Πολέμου, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου.

Ασχολείται με την πολιτική γελοιογραφία, την παιδική εικονογράφηση και τη δημιουργία storyboards, ενώ εργάζεται ως δάσκαλος σκίτσου και κόμικς. Κυκλοφορούν επίσης σε αυτοέκδοση, οι δουλειές του Το τεράστιο Εγώ του κυρίου Μο (2012) και Τα Κωλοκύθια (2015). Δημιουργίες του αναρτώνται συχνά στο ιστολόγιό του http://johnantono.blogspot.gr.

Το ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΩΣΙΜΟ, θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 22 Απριλίου, στις 19.30, στο Βιβλιοκαφέ Έναστρον (Σόλωνος 101), με τη συμμετοχή του δημιουργού και του Soloup.

 

Επικοινωνία – παραγγελίες: τηλ – fax 210-6441745, 210-3837191 – email [email protected]

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

 

Το ξέσπασμα της μεγάλης καπιταλιστικής κρίσης βρήκε την Ελλάδα στο μάτι του κυκλώνα. Από το διάγγελμα του ΓΑΠ στο Καστελόριζο τον Απρίλιο του 2010, μέχρι τη σύναψη του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση Τσίπρα, δεν πέρασαν μόνο μερικά χρόνια γεμάτα πυκνά γεγονότα, αλλά και μια ολόκληρη ζωή. Με όπλο το πενάκι του, ο σκιτσογράφος Γιάννης Αντωνόπουλος (John Antóno) κατέγραψε τη δική του οπτική για τα όσα συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία κατά τη διάρκεια της εφαρμογής των “εθνοσωτήριων” μνημονίων. Το άλμπουμ περιλαμβάνει μια επιλογή σκίτσων τα οποία κυκλοφόρησαν ευρέως μεταξύ των ετών 2010-2015 στο διαδίκτυο και στην εβδομαδιαία εφημερίδα “Δρόμος της Αριστεράς”.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.